RC Lauwe 5 – KFC Marke 5

RC Lauwe 5 – KFC Marke 5

Een lekker zonnetje,een ideale grasmat,een uiterst spannend duel op het scherpst van de snee en uiteindelijk nog een gelijkspel waarmee iedereen achteraf tevreden was.Inderdaad,onze U-8 tjes hebben ons terug -na de lange winterstop – een heerlijke zaterdagse voetbalvoormiddag bezorgd.
Eerlijkheidshalve dien ik hier wel te vermelden dat de Rassing speelde met hun U-7 ploeg.Volgens hun trainer wilde hij zijn ploeg eens een niveau hoger laten spelen omdat ze tijdens de heenronde in hun reeks onklopbaar waren.In die heenronde hadden ze nml. geen enkele match verloren en iedere match werd dan ook afgesloten met ware monsterscores.Als eerste testploeg ( of slachtoffer ) had hij dus de Markse U-8 tjes uitgekozen…
Onder de indruk van het “Kleine Barcelona” uit Lauwe waren we echter allerminst.Vanaf het matchbegin zetten we hen zelfs onder druk en kwamen we al vlug op voorsprong via onze Louay.In zijn gekende stijl rolde
“onze Ronaldo” de verdediging op en knalde prachtig in de hoek binnen.Stilaan kwam nu ook de lichte cavalerie van Lauwe onder stoom en maakten ze het ons wel knap lastig.En het moet gezegd,het was een ploeg met heel wat voetbaltalent en zonder zwakke plekken.In iedere linie liep er wel een kleine Messi of Neymar ( volgens hun trainer werden er reeds 3 spelers gescout door oa. Club Brugge,Zulte-Waregem en nog een ploegje uit eerste klasse die naar het schijnt zaterdag nog zou verloren hebben tegen de laatstgeklasseerde…).
Tijdens de match zelf ,met Henry als dirigent en sterk uitvoetballend als staartspeler, verliep het scoreverloop gelijklopend met alweer 4 doelpunten van onze Louay en ééntje van ons werkpaard en kuitenbijter Vic.Diezelfde Vic ( tijdens de tweede helft kwam Henry hem als doelman hem vervangen en werd nogmaals bewezen dat we met Vic en Henry niet alleen over 2 talentrijke veldspelers beschikken maar ook over 2 uitstekende doelmannen ) had eerder al tijdens de eerste helft beroep moeten doen op al zijn keeperstalenten om te vermijden dat Lauwe kon scoren op de counter.Want het moet gezegd,op de counter waren ze levensgevaarlijk en hadden we enkele keren het geluk dat de doelpaal ons redde.Daarnaast was er ook nog het feit dat door het tijdelijk uitvallen van een tot dan goed spelende Charles met een lichte voetblessure ,we ietwat de controle verloren op de vleugels.Staartspeler Louis had het dan ook knap lastig met hun aalvlugge en technisch zeer sterke aanvallers.Mede hierdoor moesten Jelina,Emile enLouay van mij een tandje bijsteken om Louis bij te staan.En dat hebben ze allemaal ,elk op hun eigen manier, zeer goed opgevolgd.Op die manier konden we goed standhouden en speelde onze Louis ( alweer ) een beresterke partij ( die zal goed geslapen hebben…) Als coach was ik dan ook uitermate tevreden en vooral fier over hun inzet voor de ploeg die de terugronde goed heeft ingezet.We hebben het dient gezegd,deze keer zelf wat geluk gehad maar dat mag ook wel eens nadat we in de heenronde teveel matchen nipt verloren hadden door allerhande pech ( zie vorige verslagen)
Nogmaals een dikke proficiat aan onze spelertjes voor hun prachtprestatie.Hopelijk kunnen we terugronde verder afwerken met deze spelerskern.Ik ben er dan ook van overtuigd dat we ,samen met onze enthousiaste supporters ,nog vele mooie voetbalmomenten zullen beleven.En hopelijk blijven de talentscouts nog een tijdje weg uit Marke…
Coach Luc

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *