Rekkem Sport  9  – KFC Marke 7

Rekkem Sport  9  – KFC Marke 7


Na 10 min. 4 – 0 voor Rekkem…? Van een blitzstart gesproken.En toch viel onze verdediging niets te verwijten (nochtans was iedereen goed -misschien te goed ?- opgewarmd.De nochtans snelle en secure  vleugelspeler Charles,die als vervanger van Henry als staartspeler startte,en klassekeeper Henry ( die de afwezige Vic in doel verving ) werden gewoon verrast door de stormram van Rekkem.Hun spits was niet alleen een kop groter dan onze jongens maar had daarnaast ook nog het geluk aan zijn zijde dat de felle wind in zijn voordeel blies en dat zijn shots op doel dan ook dubbel zo hard aankwamen.Komt daarbij nog de hobbelige staat van het veld en je zult begrijpen dat het voor onze keeper Henry zeer moeilijk was om die “rare” ballen te pakken.
Charles en Henry stonden na die opdoffer met traantjes in de ogen.Wat hulpeloos keken ze richting hun papa’s Nicolas en Steven .Maar zoals het goeie papa’s betaamt namen ze hen niets kwalijk.Ook als coach vond ik het nu mijn taak om hen wat extra moed in te spreken.Ook enkele positiewisselingen werden ingevoerd.Onze Jelina op haar vertrouwde staartpositie,Charles terug vleugel samen met Louay vormden weer ons sterk middenveld en kleine kuitenbijter Emile ,afwisselend met  U7- tje Warre in de spits.Een alweer superieure Louay begon nu stilaan onder stoom te komen.4-1,4-2,4-3,5-3 en aan de rust 5-4.Met 4 doelpunten van onze Louay Ronaldo…
Met de wind in de rug begonnen we dan ook vol goede moed aan de 2° helft.Rekkem kreeg het lastig en werd teruggedrongen op hun eigen helft.Technisch en fysiek waren wij nu de betere.Ook U7-gastspelertje en lichtgewicht Warre ( als vervanger van Louis) draaide,na een uiteraard aarzelend begin,nu vlot mee.De afwezige sterkhouder Louis vervang je natuurlijk niet zomaar.Maar Warre bleek zeker geen verzwakking.Technisch meer dan middelmatig en spelend met volle overgave speelde hij een sterke partij.Doe zo verder,Warre.( kunnen we hem nog transfereren naar onze U8-ploeg ?)Ook Jelina was achteraan terug een betrouwbaar sluitstuk en kon  telkens zonder problemen de Rekkemse aanvallen stoppen.Ik was oprecht blij voor onze minzame Jelina en haar papa David.Ze verdient dan ook een dikke proficiat voor haar puike prestatie en haar prima ingesteldheid.
Ondertussen genoten we alweer van een mooie en spannende match.Met een geweldige inzet,eigen aan dit ploegje,probeerden ze de kleine achterstand goed te maken.Charles,Louay,Emileke en  Warre vochten voor iedere bal.Werkelijk mooi om zien.Toch werd het 6-4 .En weer was het die verdomde stormram die het ons lapte.Direkt reageerde uitblinker Louay ( aan de kwieke Louay zal – hopelijk voor KFC Marke …?-  in de toekomst nog veel genoegen beleven ) met een prachtig shot in de hoek: 6-5.We wilden nu absoluut gelijkmaken maar op de counter scoorde Rekkem  terug twee keer:8-5.Maar nog gaven we niet op en met doelpunten van Charles en Henry ( Henry werd na een lichte blessure in doel vervangen door Emile) werd het zelfs 8-7.Ons stilaan moegestreden ploegje moest nu risico’s nemen en kozen nu voluit voor de aanval.Bijna werd het,terug op de counter,9-7 maar een zelden geziene spectaculaire redding van Emile ( met applaus van vriend en tegenstander ) voorkwam echter deze stand.Maar toch moest onze kwieke keeper zich jammer genoeg in de slotseconde nog éénmaal gewonnen geven op een verraderlijk shot.
Het werd dus een nipte nederlaag.Zelfs de Rekkemse trainer gaf achteraf sportief toe dat we minstens een gelijkspel verdienden.De sfeer na de match in de kleedkamer was er dan ook geen van ontgoocheling maar van tevredenheid.Ik ,als coach,kan -en ik denk dat ik mag spreken in naam van onze trouwe supporters- dan ook terug zeer tevreden zijn over hun sterke match en hun alweer tomeloze inzet.Proficiat aan alle spelertjes.En hopelijk kunnen we terug op Vic en Louis rekenen voor de volgende matchen.
Coach Luc

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *