KFC Marke 0 – Rekkem Sport 18

kfmarke_logoKFC Marke 3 – RC Lauwe 13
KFC Marke 0 – Rekkem Sport 18


Nadat we vorige week een “normale”nederlaag aangesmeerd kregen van een technisch beter Lauwe,kregen we vandaag een uitslag die we dit seizoen nog niet meegemaakt hadden.Alle geluk…Weliswaar ontbrak onze goalgetter Louay,zowel vandaag als verleden week ,wat toch wel als excuus kan ingeroepen worden.Maar waar we verleden week ,en zeker tijdens de 2° helft ,nog heel wat weerwerk konden bieden dankzij onze uitstekende doelman Henry en zelfs nog driemaal scoorden dankzij onze beste veldspeler Vic (2) en Charles ( 1) was het vandaag echt ondermaats.Daarbij was er nog de handicap dat we ook onze vleugelspelers Louis en Charles moesten missen en we aldus maar met 5 spelers konden spelen.
Rekening houdend met al deze factoren was het dan ook logisch dat er tegen een veel beter Rekkem weinig te rapen zou zijn.Technisch werd iedereen overklast.Bijna geen enkel duel werd gewonnen.Geen enkele doelkans.Nog een geluk dat doelman Henry met enkele prachtsaves ons behoedde voor een nog grotere monsterscore.Ook marathonloper Vic liep zich de ganse match de  naad uit zijn lijf en probeerde tevergeefs zijn ploeggenootjes op sleeptouw te nemen.Met zijn gekende winnaarsmentaliteit,was hij overal te vinden (en blaasde als een stier van zoveel onmacht.)Daardoor verwaarloosde hij uiteraard zijn positie maar deze keer liet ik hem doen en kreeg de soms in het verleden wat ” hardhorige” Vic hiervoor nu eens “niet tegen zijn voeten”( maar troost u,Vic,het zijn altijd de betere spelers die er van krijgen van hun coach).In deze omstandigheden vond ik dit echter ongepast.Integendeel,voor mij was Vic “de man van de match” omwille van zijn nooit aflatende inzet voor de ploeg,ondanks de verliesscore.
Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat onze Jelina,Marven en Emiel hun best niet deden.Ze deden zelfs méér dan hun best maar tegen dit bijzonder sterk Rekkem (met hun werkelijk steengoede vleugelspelers en piloot) kwamen ze hier alledrie duidelijk tekort ,zowel technisch als fysiek.En aangezien we daarbij ook nog niet eens konden vervangen was het voor hen dan ook dubbel zo moeilijk.Maar moge het een troost zijn,zelfs met onze volledige spelerskern gingen we het deze match ook knap lastig gehad hebben.
Na de match beleefden we dan toch nog een mooi,eerder ontroerend moment wanneer Jelina haar afscheid aankondigde .Jelina hangt de schoenen aan de haak en zal het nu proberen in een andere sporttak.Iedereen vond dat heel spijtig.Maar volgens de papa- bedankt David voor de leuke samenwerking-doet  ze prima haar best in school.En daarbij is de minzame en stille Jelina steeds een voorbeeld geweest op alle gebied door haar goede ingesteldheid en sportiviteit.En geloof me,Jelina,al deze positieve punten zijn nog altijd veel belangrijker voor je toekomst dan goed tegen een balletje kunnen shotten,hoor…
Bedankt namens de ploeggenootjes voor hun zakje chips en van mezelf voor de leuke chocoladen paaseend.
En steeds welgekomen om te komen supporteren…
Want volgende match verwacht ik een serieuze revanche van een hopelijk terug volledige kern.
Coach Luc

About the Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *